یافتن موضوع جدید برای پایان نامه
برای یافتن موضوع جدید بهترین راه خواندن مقاله است. قبل از انتخاب هر موضوعی بهتر است تقریبا 4 ماه فقط مقالات را مرور کنید. بررسی مقالات می تواند با خواندن عنوان و چکیده انجام شود. قرار نیست تمام صفحات یک مقاله را مطالعه نمایید همچنین قرار نیست که هرچیزی را که در مقاله نوشته شده است بفهمید. بعضی از نویسنده ها توضیحات را به گونه ای می نویسند که نامفهوم باشد. فقط باید مقاله را به صورت کلی بفهمید و درک کنید. به این صورت حجم بالایی از موضوعات را در مدت زمان بسیار کوتاه مرور می کنید.
بهترین مقالات در مجلات ISI چاپ می شوند. شما نیز در نهایت باید نتایج کار خود را در قالب مقاله درآورده و در این مجلات چاپ نمایید پس از همین مرحله مجلات را بررسی نمایید و با علاقه مندی سردبیر و دفتر مجله آشنا شوید. موضوع شما باید براساس موضوعاتی باید که در مجلات چاپ شده است. روش انجام تحقیقی که به کار برده اید باید بهتر از روش تحقیق مقالات باشد. انجام کل مراحل تحقیق بسیار سخت نیست. آنچه که سخت است یادگیری روشی است که با آن می خواهید تحقیق را انجام دهید.
پس پیشنهاد من این است که قبل از انتخاب موضوع حداقل 20 مجله را بررسی کرده باشید و از این مجلات تمامی مقالات یک سال گذشته را خوانده باشید. و یا استاد راهنمایی داشته باشید که اینکار را کرده باشد و خود در 3 سال اخیر یک و یا دو مقاله معتبر در مجلات ISI داشته باشد. استاد راهنما تمامی مسیر شما را روشن می کند به همین خاطر در انتخاب استاد راهنما دقت کنید. او باید راهنما شما باشد و همه چیز را به شما آموزش دهد. وقت بگذارد و رفیق باشد. در یک کلام دوست باشد. با آرزوی موفقیت برای شما.
راهنماهای دیگر را نیز بخوانید این راهنماها به شما کمک می کند در حوزه نگارش پایان نامه خوب عمل کنید و به یک متخصص تبدیل شوید. برای مشاهده راهنماهای دیگر به بخش پایان نامه مراجعه نمایید.
همچنین راهنماهای مربوط به چاپ مقاله علمی / ISI در این صفحه قرار داده شده است.
نویسنده: دکتر مجید عقلمند (مدیر دانشیار)