مرکز معتبر برای تنظیم فرمت مقاله برای مجله ISI
هر مجله ISI با توجه به حوزه فعالیت، نوع مقاله، نوع چاپ، ناشر، کشور و یا موسسه محل انتشار دارای فرمت خاصی است. به عنوان مثال بعضی از مجلات علاوه بر چکیده انگلیسی چکیده دومی را نیز با توجه به کشور محل چاپ درخواست می کنند که این مورد در مجلات اروپای شرقی دیده می شود. همچنین ممکن است تعداد کلمات مقاله از سوی بعضی از مجلات مشخص شده باشد به عنوان مثال در بیشتر مجلات حداکثر تعداد کلمات 7000 کلمه است. این محدودیت ها در تعداد کلمات به کار برده شده در عنوان، چکیده و کلمات کلیدی نیز دیده می شود. علاوه بر موارد فوق ممکن است مجله از شیوه رفرنس نویسی خاصی پیروی کند. در برخی از مجلاتی که توسط الزویر چاپ می شوند، علاوه بر چکیده معمولی یک چکیده گرافیکی نیز درخواست می شود. که بیشتر شبیه به یک پوستر کوچک است. در بعضی از مجلات نیز محدودیت تعداد صفحات لحاظ شده است که از نویسنده می خواهد مقاله را با تمامی محتوا به 4 یا 5 صفحه محدود نماید. براساس تجربه در بعضی از مجلات دیده شده است که تعداد منابع استفاده شده نیز دارای محدودیت است. در یکی از مقالاتم مجبور شدم تعدادی از منابع را حذف کنم.
علاوه بر موارد فوق، تنظیماتی نیز وجود دارد که به شکل و ظاهر مقاله مربوط می شود. اندازه فونت، فاصله متن از حاشیه، نوع جدول، وضوح عکس ها و ... اطلاعات مربوط به فرمت بندی مقاله در سایت مجله ارایه می شود. نویسندگان می توانند با مطالعه این صفحه اطلاعات تکمیلی را بدست بیاورند. حتی در بعضی از مجلات یک فایل فرمت نیز قرار داده شده است و از نویسندگان خواسته شده مقاله خود را براساس آن تنظیم نمایند.
براساس تجربه یک نکته مهم را نیز باید یادآورد شوم. قبل از ارسال مقاله به هر مجله ای به آرشیو آن مجله مراجعه نمایید و آخرین مقالات چاپ شده را بخوانید. به این صورت به مواردی برمی خورید که در تنظیم فرمت نهایی بسیار کاربردی است. مخصوصا توضیحاتی که در هر مجله متفاوت است و نویسنده بعد از متن اصلی مقاله و قبل از ارایه رفرنس ها ارایه می دهد. این موارد شامل تضاد در منافع، داده ها، نقش نویسنده ها و ... می شود.
در پایان شما می توانید تنظیم فرمت مقاله خود را به دانشیار بسپارید. در دانشیار هم تنظیم فرمت مقاله و هم ثبت نام به صورت حرفه ای انجام می شود.
نویسنده: دکتر مجید عقلمند(مدیر دانشیار)