X
اخبار اخبار

اخبار

فقط دانشجو مقصر نیست، دانشگاه هم مقصر است

بررسی وضعیت تحقیق و پژوهش در ایران در گفت‌وگو با «رضا منصوری»

دکتر«رضا منصوری»، استاد فیزیک دانشگاه‌شریف است، اما به واسطه تالیفاتش در حوزه تخصصی خود در تمام کشور فرد شناخته‌شده‌ای است. او علاوه‌بر حوزه تخصصی خود به موضوع سیاستگذاری‌های علمی بسیار علاقه‌مند است. تحصیل در اروپا، معاونت پژوهشی وزارت علوم در دوره اصلاحات و عضویت در انجمن‌های علمی و شرکت در سمینارهای بین‌المللی بر تجربه‌های او در این زمینه افزوده و به همین دلیل زودتر از دیگران مشکلات را تشخیص می‌دهد و همیشه هم راهکاری برای حل مشکلات در آستین دارد. به مناسبت وقوع چندتقلب علمی در دانشگاه‌ها، در آستانه هفته پژوهش با او گفت‌وگو کردیم تا ریشه این مشکلات و همچنین راهکاری برای برون‌رفت از این مشکلات را ارایه دهد:

فروش مقاله ISI مصاحبه دکتری

چاپ فوری مقاله ISI برای مصاحبه دکتری

دانشجویان مشغول آماده شدن برای مصاحبه دکتری هستند. آنها در این مرحله به مقاله علمی احتیاج دارند تا به این وسیله توانایی خود را در انجام تحقیق نشان دهند. این روزها موسساتی با وعده چاپ تضمینی مقاله ISI، چاپ فوری مقاله ISI و یا فروش مقاله در حال کمک به دانشجویان برای ساختن رزومه های پوشالی هستند.

توافق هسته‌ای

توافق هسته‌ای ایران با ۵+۱ رویدادی تاریخ‌ساز خواهد شد. این روزها پیرامون تاثیر آن بر اقتصاد، بر سیاست، و بر فرهنگ ما حرف‌های زیادی زده می‌شود، هم شادی و امید ابراز می‌شود و هم نگرانی! اما این توافق بر علم و توسعه‌ی علمی ایران چه تاثیری خواهد گذاشت؟ توافق هسته‌ای بسیار جزئیات دارد و طیف وسیعی از امور مرتبط با فناوری هسته‌ای را در بر می‌گیرد و در یک بند هم به علم فیزیک در ارتباط با تاسیسات فردو  می‌پردازد. اگر تنها به این بندها و متن خشک توافق توجه شود نباید انتظار ویژه‌ای از تاثیر آن بر علم ایران داشت. در محافل علمی ما بسیار از تاثیر تحریم‌ها در تهیه‌ی تجهیزات، در انتخاب رشته‌های علمی توسط ایرانیان در خارج از کشور، و گاهی هم پیرامون شرکت ایرانیان در همایش‌های علمی و نیز انتشار نتایج پژوهش‌های ما در نشریات بین‌المللی ابراز نگرانی شده است

۳۸ کشور تراریخته ها را ممنوع کرده اند، اما ما مصرف می کنیم

بنیانگذار انجمن بیوتکنولوژی ایران در گفت و گو با قدس:

قدس آنلاین/مریم احمدی شیروان: این روزها عناوین جدیدی چون «محصولات تراریخته» زیاد به گوش می خورد. محصولاتی که بخاطر بهبود مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماری های گیاهی و برای بهبود عملکرد آن ها و بهره وری کشاورزی صورت می‌گیرد. البته به گفته دانشمندان دست کاری ژنتیکی همیشه مفید نیست و در دراز مدت، ممکن است آسیب های جبران ناپذیری برای ما داشته باشد.

توسعه رشته های مجازی در دانشگاه پيام نور

رئيس دانشگاه پيام نور گفت: دانشگاه پيام نور  با كمبود دانشجو  در دوره هاي حضوري مواجه است لذا توسعه رشته هاي مجازي در اين دانشگاه بويژه در تحصيلات تكميلي يك ضرورت است.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، دكتر علي اصغر رستمي ابو سعيدي در ديدار وزير علوم با مسئولان اين دانشگاه گفت: تعداد دانشجويان دانشگاه پيام نور  نسبت به دو سال گذشته 500هزار نفر كاهش يافته است و از يك ميليون و دويست هزار نفر در سال 1392 به 700هزار دانشجو در سال جاري رسيده است.

دکتر فرهاد اردلان:ما فقط مقاله تولید می‌کنیم، نه علم

گفتگوی دکتر اردلان استاد دانشکده فیزیک

فیزیک دانشگاهی ایران با نام دکتر محمود حسابی پیوند خورده است. البته تا سال 1340 هنوز مفاهیم فیزیک قرن بیستم عملا وارد نظام آموزش نشده بود. در این دهه بود که آموزش فیزیک در ایران متحول شد. بی‌شک فرهاد اردلان ازجمله فیزیکدانانی است که در این تحول نقشی محوری به عهده داشته است.

دکتر رضا منصوری، یکی از استادان دانشگاه صنعتی شریف و مدیر طرح ملی رصدخانه ایران که سال‌هاست این فیزیکدان را می‌شناسد بر این باور است: «شروع دوران پژوهش فیزیک در ایران و رشد پیوسته این دوران را باید در حضور اردلان و ظرافت‌های مدیریتی و رفتاری او جستجو کرد.» با وجود نقش پررنگی که این پیشکسوت علمی داشته در رسانه‌ها کمتر دیده شده است. به گفته خودش این نخستین گفت‌وگوی اختصاصی است که دکتر اردلان پس از پیگیری‌های چند ماهه ما به آن پاسخ مثبت داده است. وقتی از یک فیزیکدان صحبت به میان می‌آید نخستین تصویری که در ذهن نقش می‌بندد فردی جدی است که با زبانی متفاوت سخن می‌گوید.

علی اکبر صالحی؛ یکی از ده چهره تاثیرگذار سال به انتخاب نیچر

نشریه معتبر نیچر ده چهره‌ای را که در سال ۲۰۱۵ در حوزه دانش و فناوری بیشترین تاثیر را گذاشتند انتخاب کرده و در میان آنها علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هم دیده می‌شود.

تیشه به ریشه‌ی نهال علم در ایران: چرا؟

پروفسور رضا منصوری

پروفسور رضا منصوری

تاریخ‌دانان آینده برجام را همه جور تفسیر خواهند کرد. در این میان تفسیری در چارچوب تحولات تاریخی ایران پس ار انقلاب چشمگیر است که مستقل است از موضوع یعنی از امور هسته‌ای و خلع سلاح بین‌المللی: در برجام عزم ملی در کشور، شاید برای اولین بار پس از انقلاب در ایران، همگام شد با خرد نوین، خردی مبتنی بر علم نوین و ابزار آن. در مذاکرات قبلی نمایندگان ایران، شاید هم نمایندگان قدرت‌های هسته‌ای، بیش هر چیز با ابزار ایدئولوژی و نه خرد نوین به مذاکره پرداختند. همگی دیدیم هنگامی که خرد وارد مذاکرات شد، ایران بدون از دست دادن اهداف ملی خود توانست با قدرت‌های هسته‌ای به توافق برسد، هر چند گروه‌هایی دانشگاهی و تاثیرگذار در سیاست‌های جهانی ایالات متحده این توافق را "ناقص‌ترین توافق تاریخی در کنترل تسلیحات" نامیدند! این همگامی عزم ملی با خرد مثال‌زدنی است و در عین حال نشان می‌دهد کشور ما تا چه اندازه نیاز دارد به ایدئولوژی-زدایی. همین توافق نشان داد ایدئولوژی-زدایی به معنی فراموش کردن یا لگدمال کردن آرزوهای انقلابی نیست بلکه عین اهداف انقلاب و مصداق انقلاب فرهنگی است. کشور ما نیازی مبرم به انقلاب فرهنگی از این نوع دارد: جابه‌جا کردن تعصب و ایدئولوژی با خرد! و گرنه اصرار بر رفتارهایی که از دوران سلجوقیان به ارث برده‌ایم و هر نوع دگراندیشی را مطرود دانسته‌ایم، آن‌گونه که در سیاست‌نامه‌ی خواجه نظریه‌بندی شده است، جز انحطاط برای ما ثمری نخواهد داشت؛ یک بار در طول تاریخ این انحطاط را تجربه کرده‌ایم و علاوه بر این تحولات

RSS
12

با تکمیل فرم زیر می توانید درخواست خود را به دانشیار ارسال نمایید. درخواست خود را به صورت کامل بنویسید. همچنین می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با دانشیار در ارتباط باشید.

اطلاعات تماس شما

بازخورد شما

درباره دانشیار

سال 1388را می توان آغاز فعالیت گروه دانشیار در زمینه تحقیق و پژوهش دانست. ایجاد تغییر و شرایطی بهتر، قرار دادن پژوهشگران برمسیری آسان تر، آموزش، راهنمایی و مشاوره و حذف محدودیت‌ها، تحریم ها و هر آنچه مانعی جهت رشد علم ایجاد می کند، اهداف، آرمان و دلیلی است که باعث راه اندازی دانشیار شد. در دانشیار مشاور و راهنما هستیم و سعی داریم اطلاعات ارزشمندی را منتشر سازیم. اطلاعاتی که باعث تسریع پروسه تحقیق و پژوهش شود. خدمات تخصصی بسیاری در دانشیار ارائه می گردد. این خدمات به صورت ویژه به محققین، پژوهشگران و اعضای هیات علمی ارائه می شود.   ادامه مطلب

دی ان ان